La început de drum…

ANTET

GRĂDINIȚA NR.38 – Director Pârâianu Adriana

RAPORT DE ACTIVITATE

TITLUL ACTIVITĂŢII : 1,2,3,4,-ATENŢIE,START-  PROIECT EDUCAŢIONAL

DOMENIUL DE ÎNCADRARE A ACTIVITĂŢII Domeniul sportiv turistic

NIVELUL DE DESFĂŞURARE – Preuniversitar

DATA/PERIOADA DE DESFĂŞURARE Noiembrie2012 – Septembrie 2013

LOC DE DESFĂŞURARE- Grădinița nr.38, Parcul Titan, Patinoarul Flamaropol școli și grădinițe.

RESURSE UMANE-CADRE  DIDACTICE COORDONATOARE

ADRIANA PÂRÂIANU-director grădinița nr.38, ȘERBANOIU RAMONA-educatoare, IACOB ANA- educatoare,PETRE MARIANA – educatoare

ALTE PERSOANE IMPLICATE

Președinte asociație C.S.A.M.Olimpic -Victor Haralambie Alexandru Popa – Echipă voluntari : Popa Ramona Iuliana, coordonator medical, Silvana Oprea, reprezentant părinți, Mihalcea Marian, coordonator activități sector 2, Victor Popa, coordonator activități sector 3, Marina Ivan , coordonator sector 5, Sabău Cristian Florin, coordonator activități sector 6, Bușteagă Vlad, Mușat Filip, Dragomir Ioan Alexandru, Stoican Marian, coordonator activități, Caloianu Mădălina, web design.

PARTENERI/COLABORATOR http://gojuryu.ro/?page_id=190

DESFĂŞURAREA ACTIVITĂŢILOR

Activitatea nr. 1. Titlul activităţii „Întâlnire de proiect”

WORK-SHOP Redactarea proiectului educaţional,a formularului de aplicaţie, stabilirea persoanelor de contact implicate în proiect,a partenerilor şi  activităţilor din proiect.Modalităţile de monitorizare şi evaluare sunt reprezentate prin portofoliu proiectului.

Activitatea nr. 2. Titlul activităţii „Campionatul jocurilor recreative”- octombrie 2012.

S-au desfășurat în Parcul Titan și în Parcul Politehnica, concursuri de jocuri recreative pentru copii şi părinţi,  recompensate cu abţibilde de participare iar evaluarea s-a făcut prin prezentarea de materiale video/foto pe platforma online a C.C.E.V.I – TV Elevilor Sector 3, pe pagina  http://gojuryu.ro/?page_id=291.

CJR 2012 BUN

 Activitatea nr. 3. Titlul activităţii „OKINAWA-izvor de sănătate”, desfășurată în noiembrie 2012- “SEMINAR INTERNAȚIONAL”, decembrie 2012 – „SERBAREA POMULUI DE CRĂCIUN” și februarie 2013 – „CONCURS DE KARATE”.

La cele trei activități‚ au participat copii/părinți din diferite grădinițe, scoli, alături de sportivi şi practicanţi ai cursului de karate – “C.S.A.M.Olimpic”. Evaluarea s-a realizat prin acordarea de recompense, diplome pentru copiii participanți și s-au prezentat rezultatele activităților sub forma de materiale video/foto pe platforma online a C.C.E.V.I – TV Elevilor Sector 3, pagina http://gojuryu.ro/?page_id=286.

SEMINAR 2012-I

SERBARE 2012-1

CONCURS 2012-1

Activitatea nr. 4. Titlul activităţii „Micii campioni la patinoar”- ianuarie 2013

La Patinoarul Flamaropol copiii impreună cu părinții, cadre didactice, voluntari și sportivi legitimați au participat la jocuri de mișcare, recreative, întreceri pe gheață.Evaluarea s-a realizat prin acordarea de recompense, diplome pentru copiii participanți și s-au prezentat rezultatele activităților sub forma de materiale video/foto pe platforma online a C.C.E.V.I – TV Elevilor Sector 3, pe pagina http://gojuryu.ro/?page_id=281 .

PATINOAR 2013-1

Activitatea nr. 5. Titlul activităţii „Domnul de karate în ţara sportului”-februarie 2013

În prezența  „Domnului de karate”,vestitul prezentator al emisiunii pentru copii de la Televiziunea Elevilor Sector 3, a sensei-ului de karate de la Gradinița nr.38 și a cadrelor didactice ,copiii participanți la activitate, au prezentat un program pregătit special pentru oaspetele nostru venit din Japonia. Activitatea s-a finalizat cu o surpriza …o melodie cântată la tobe de o grupă de copii din Japonia. Activitatea s-a desfățurat și în unitățile partenere,  Grădinița nr.69, Grădinița nr. 280, Școala nr. 135, Școala nr.199, Scoala nr. 85. Ulterior activitatea a dat naștere la un concurs de desene cu titlu „Domnul de karate în țara sportului”. Materiale postate pe pagina http://gojuryu.ro/?page_id=329 fost votate de copii și părinți. Evaluarea s-a realizat prin acordarea de recompense, diplome pentru copiii participanți și s-au prezentat rezultatele activităților sub forma de materiale video/foto pe platforma online a C.C.E.V.I – TV Elevilor Sector 3, pe pagina http://gojuryu.ro/?page_id=329 .

DK.38 2013-1

DK.69 2013-1

DK.135 2013-1

DK.135-1 2013-1

DK.199 2013-1

DK.85 2013-1

DK.280 2013-1

Activitatea nr. 6. Titlul activităţii „Grădiniţe pentru grădiniţe”-martie 2013

Prin participarea copiilor din grădinițele, școlile implicate în proiect, părinți, sportivi, voluntari , cadre didactice, reprezentanţi ai comunităţii si  partenerii asociaţiei “C.S.A.M.Olimpic”, s-au purtat discuții în direcția descoperirii exemplelor de bune practici și diseminarea acestora. S-a realizat la grădinița nr.38 o expoziție cu toate fotografiile acțiunilor desfășurate.

EXPO 2013-1

Activitatea nr. 7. Titlul activităţii : „Din lumea sportului” – aprilie 2013

S-au realizat sondaje de opinie atât prin chestionare și teste adresate părinților pe pagina http://gojuryu.ro/?page_id=795  cât și prin completarea acestora la fiecare unitate participantă, privind impactul si utilitatea acestui proiect.

Activitatea nr. 8.Titlul activităţii : „Să ştii mai multe să fii mai bun”- aprilie 2013

În perioada celor 5 zile alocate acestei activități, concomitent s-au desfășurat în Parcul Titan, în curtea școli, curtea grădiniței, acțiuni cu preșcolarii,elevii, părinții, cadre didactice, sportivi, voluntari, constând în jocuri de mișcare, recreative, întreceri cu premii. Unitățile partenere, care au găzduit această activitate sunt: Grădinița nr.209, Școala nr. 135, Școala „Petrache Poenaru”, Școala nr. 86. Evaluarea s-a realizat prin prezentarea rezultatelor activităților sub forma de materiale video/foto pe platforma online a C.C.E.V.I – TV Elevilor Sector 3, pe pagina http://gojuryu.ro/?page_id=336 .

SA STII 2013-1

SA STII GR209 2013-1

SA STII SC.PETRACHE 2013-1

SA STII SC.135 2013-1

Activitatea nr 9. Titlul activităţii   „1,2,3,4probe-ATENŢIE ,START” – mai 2013

În Parcul Titan s-au organizat întreceri între copii pe mai multe ateliere și pe echipe mixte, jocuri de mișcare, recreative și s-au premiat cei mai buni copii şi părinţi prin acordarea de diplome  și insigne cu „Cel mai bun sportiv” tuturor participanților. Această activitate s-a mai desfășurat în curtea Scolii nr.199. Evaluarea s-a realizat prin prezentarea rezultatelor activităților sub forma de materiale video/foto pe platforma online a C.C.E.V.I – TV Elevilor Sector 3, site-ul  www.gojuryu.ro .

1,2,3,4 GR.38 2013-1

1,2,3,4 SC.199 2013-1

Activitatea nr. 10. Titlul activităţii : „Sportul, izvor de sănătate”. Iunie-Iulie 2013 .

S-au organizat excursii și tabere la munte și la mare,în timpul cărora s-au organizat întreceri sportive, jocuri distractive, drumeții în mijlocul naturii și la care au participat copii, părinți, domnul de karate, voluntari, sportivi si alte cadre.

EXCURSIE 2013-1

DRUMETIE 2013-1

TABARA 2013-1

TABARA SI DK 2013-1

VALORIFICAREA ACTIVITĂŢII

REZULTATE ŞI PRODUSE FINALE

Părinții au fost încurajați să se implice în toate activităţile proiectului, ca factor principal în relaţia copil-profesor-părinte. Colaborarea dintre grădiniţă-şcoală-părinţi a avut un impact pozitiv, înregistrând ca rezultat implicarea activă și reală a unui număr mare de participanți. S-a demonstrat eficența practicării exerciţiului fizic în aer liber şi a jocurilor de mișcare, recreative prin metode alternative.Aprecieri și impresii pozitive prezentate prin fotografii, materiale video, mesaje de felicitare stau mărturie la finele acestui proiect, solicitând continuarea acestor activități.Pentru promovarea exemplelor de bună practică și a metodelor alternative, părinții și copii au fost entuziasmați să se regăsească și să susțină dezvoltarea canalului dedicat TV Elevilor Sector 3.

MODALITĂŢI DE DISEMINARE

     Rezultatele proiectului, exemplele de bune practici ale grădiniţelor şi şcolilor partenere au fost cunoscute prin intermediul canalului dedicat TV Elevilor Sector 3, prin mese rotunde organizate la nivelul sectorului și a unui album cu teme dedicate pentru fiecare activitate din cadrul proiectului educațional ”1,2,3,4,probe-Atentie,Start ! ” .S-a realizat o expoziţie cu rezultatele proiectului, afisând fotografii dupa fiecare activitate desfășurată (fotografii, desene, diplome, medalii, abțibilduri) şi realizarea unui CD cu momentele principale ale proiectului.Realizarea de materiale video conținând momentele principale de la fiecare activitate ale proiectului și popularizarea acestuia  în cadrul tuturor partenerilor și nu numai.

ALTE MENŢIUNI

Impactul asupra copiilor, părinților și cadrelor didactice din Grădinița nr.38, școlile și grădinițele partenere a fost deosebit , creeând acea coeziune între școală ,comunitate și părinți , necesară unei bune dezvoltari fizice și intelectuale ale copiilor. Prin mişcare, atât sub formă practică independentă a exerciţiilor fizice cât şi forma practică colectivă a jocurilor de mişcare, se adaugă un impact pozitiv asupra vieţii, se imbunătăţesc abilităţile fizice şi mentale, educandu-ne astfel să devenim persoane mai responsabile, pentru o viaţă mai bună în societate . Dacă grădiniţa, școala, familia şi comunitatea se completează şi se susţin, comunicând şi relaţionând în mod constructiv, acţionând împreună, ele reuşesc să-şi atingă ţelul comun acela de a realiza o educaţie armonioasă a copiilor şi de a avea o viaţă sănătoasă atât fizic cât şi psihic.

Părinții,copiii și cadrele didactice care au participat la activitățile proiectului au cerut în mod expres implicare în cadrul canalului comunității locale TV Elevilor Sector 3, fapt care a dus la o dezvoltare a acestuia inclusiv prin susținerea de către administrația publică locală.

Asociația C.S.A.M. OLIMPIC reprezentată de domnul Victor Haralambie Alexandru Popa a avut un impact deosebit în rândul tuturor participanților, remarcându-se prin professionalism în organizarea activităților, având în vedere particularitățile de vârstă și individuale ale copiilor la nivelul preuniversitar.

Comments are closed.